מתכונים לפסח • קבב טונה וסלט שורשים

    יוסי ברויער No Comments on מתכונים לפסח • קבב טונה וסלט שורשים
    11:54
    16.05.24
    איתי גדסי ויענקלה פרידמן No Comments on הכינוי שהרתיח את ח"כ שירי: "ביטוי אנטישמי"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    4 סועדים
    המרכיבים לקבב:

     

    • 2 קופסאות (320 גרם סה"כ) טונה סטארקיסט בשמן, מסוננת
    • 2 כפות קמח מצה
    • 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
    • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
    • 2 חלמונים
    • מלח ופלפל
    • 2 כפות שמן לטיגון

     

    לסלט:

     

    • 1 לפת בינונית, קלופה
    • 1 סלק בינוני, קלוף
    • 1 גזר, קלוף
    • 2 קישואים
    • 200 גרם גבינת קשקבל, בגוש

     

    לוויניגרט:

     

    • מיץ מתפוז אחד
    • 1 כף דבש
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 1/4 כוס שמן קנולה
    • מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה:

     

    1. הקבב: מערבבים את כל מרכיבי הקבב, למעט השמן, בקערה. צרים קבבים קטנים באורך כ-4 ס"מ.
    2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (4 צדדים). מניחים על נייר סופג.
    3. הסלט: חותכים את כל השורשים למקלות דקים וארוכים. מגלפים את הקשקבל לרצועות בעזרת קולפן ירקות.
    4. הוויניגרט: במעבד מזון או במערבל ידני מערבבים יחד את כל מרכיביו.
    5. מסדרים את ירקות השורש והגבינה בקערה גדולה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד לצד הקבבים.


    0 תגובות